Es strādāju IT jomā, un pēc garas dienas pie datora bieži vien vakaros meklēju veidu, kā atslēgties. Nē, es neesmu tas, kurš skrien uz sporta zāli vai lasa grāmatas. Man patīk vienkārši sēdēt uz dīvāna, ieslēgt kādu seriālu vai, ja ir īpaša noskaņa, pamēģināt ko jaunu. Pagājušajā piektdienā tā arī bija. Kolēģis darbā pieminēja, ka pēdējā laikā viņš spēlējot kazino tiešsaistē. Sākumā es pasmējos – nu, jā, kurš gan mūsdienās nespēlē? Bet viņš teica, ka tas ir tikai izklaidei un ka viņš uzliek nelielas summas. Mani tas ieinteresēja. Nevis naudas dēļ, bet gan procesa. Gribējās saprast, kā tas viss darbojas, vai tur tiešām ir iespējams kaut ko laimēt, vai arī tā ir tikai krāpšana.
Es sāku pētīt. Lasīju atsauksmes, salīdzināju platformas. Kāda vietne izskatījās pārāk uzbāzīga, cita – pārāk sarežģīta. Tad es uzgāju Vavada. Viss likās vienkārši, dizains patīkams, un, pats galvenais, bija daudz dažādu spēļu. Es nolēmu reģistrēties. Tagad saprotu, ka tā bija viena no labākajām spontānajām izvēlēm, ko esmu izdarījis pēdējā laikā. Protams, es neieguldīju milzu summas – tikai desmit eiro, ko biju gatavs pazaudēt. Ne vairāk kā biļete uz kino vai pica ar draugiem.
Pirmajā vakarā es vienkārši skatījos. Spēlēju slotus bez naudas, lai saprastu mehāniku. Otrajā vakarā ieliku pirmo reālo likmi. Un zini ko? Es laimēju. Nevis miljonu, bet 30 eiro. Mazs brīdis, bet sajūta bija neticama. Es atceros, ka skatījos uz ekrānu un domāju: ""Vai tiešām? Man vienkārši paveicās?"" Tā nebija nejaušība, bet gan spēles algoritms. Tomēr emocijas – tās bija īstas. Es jutos kā bērns, kurš atrada konfekti. Neko vairāk. Tajā brīdī es sapratu, ka šī platforma nav tikai par naudu, bet par piedzīvojumu.
Es sāku interesēties dziļāk. Izmēģināju dažādus spēļu automātus, pat blekdžeku. Kādā brīdī es atklāju, ka Vavada ir ļoti populāra Latvijā. Vairāki draugi pēc manas rekomendācijas arī pamēģināja. Mēs pat izveidojām nelielu čatu, kur dalījāmies ar padomiem un priecājāmies par nelieliem laimestiem. Viena no lietām, ko es iemācījos, ir nekad nedzīties pēc zaudējumiem. Ja jūti, ka šodien nav tava diena – atstāj to. Nākamā diena būs jauna.
Pagāja pāris nedēļas. Es turpināju spēlēt, bet kontrolēti. Ne vairāk kā 20 eiro nedēļā. Tas man sagādāja prieku, nevis stresu. Un tad notika tas, ko es nekad negaidīju. Vienā sestdienas vakarā, kad biju viens mājās ar alus pudeli, es nolēmu pamēģināt ""laimīgo"" spēli. Uzreiz uzliku 5 eiro un... laimēju 150 eiro! Es nespēju noticēt. Vairākas reizes atsvaidzināju lapu. Jā, tas bija īsts. Tā nebija kļūda.
Tajā brīdī es atcerējos, ka pirms reģistrācijas lasīju atsauksmes par vavada latvia. Tur bija rakstīts, ka šī platforma ir uzticama. Bet es vēlējos pārliecināties pats. Un tagad es varu teikt: jā, tā ir. Es izņēmu laimestu – process bija ātrs, bez liekiem jautājumiem. Nauda ieskaitīta manā kontā.
Kopš tā laika es spēlēju tikai tad, kad ir labs garastāvoklis. Man patīk, ka Vavada piedāvā dažādas bonusa akcijas. Reizēm es uzlieku 10 eiro un spēlēju stundām, vienkārši izklaidējoties. Protams, ir arī zaudējumi, bet tie ir daļa no spēles. Es nekad nelieku vairāk, nekā varu atļauties. Un, godīgi sakot, šī pieredze man iemācīja būt pacietīgākam un nepadoties emocijām.
Vēl viena lieta – es ieteicu Vavada savam tēvam, kurš ir pensijā. Viņam patīk spēlēt kāršu spēles, bet dzīvajā kazino viņš nespēj aiziet. Tagad viņš izmanto Vavada mājaslapu, un tas ir lielisks veids, kā pavadīt laiku. Mēs pat reizēm apspriežam stratēģijas. Tā mēs kļuvām tuvāki.
Es domāju, ka galvenais šajā visā ir attieksme. Ja tu uztver kazino kā veidu, kā nopelnīt, tad tu zaudēsi. Bet, ja tu to uztver kā izklaidi, kā iespēju izmēģināt veiksmi un justies kā azartiskā filmā, tad tas ir lieliski. Un Vavada tieši to piedāvā – vienkāršu, drošu un aizraujošu pieredzi.
Šobrīd man ir savi favorīti starp spēlēm. Es mīlu slotos ar krāsainiem simboliem un bonusa kārtām. Bet dažreiz es pamēģinu arī dzīvās spēles ar īstiem dīleriem. Tas rada klātienes sajūtu, bet no sava dīvāna. Un zini, kas vēl? Es iemācījos vairāk kontrolēt savas emocijas. Ja es zaudēju, es nekrītu izmisumā. Es vienkārši aizveru lapu un dodos pastaigā.
Nobeigumā varu teikt: šī pieredze man deva vairāk nekā tikai dažus laimestus. Tā deva jaunu hobiju, iespēju socializēties ar draugiem un pat uzlabot pašdisciplīnu. Esmu pārliecināts, ka daudzi no jums var atrast kaut ko līdzīgu. Bet svarīgākais – vienmēr atcerēties, ka spēles mērķis ir prieks, nevis stress. Un, ja tu to apzinies, tad katra spēle ir laimests, neatkarīgi no tā, vai ekrānā parādās nauda vai nē.
Tā nu es esmu. IT speciālists, kurš vakaros mēdz aizbēgt uz virtuālo kazino pasauli. Un es nekautrējos to atzīt. Jo tā ir mana izvēle, mans laiks un mana atbildība. Ja tu arī gribi pamēģināt, dari to ar prātu. Un, iespējams, kādu dienu tev būs sava mazā uzvaras stunda.