Neverworld Grid

You are not logged in. Would you like to login or register?

Yesterday 6:32 am  #1

Təyyarə biletini itirən qadın

Adım Günel. Turizm şirkətində işləyirəm. Həmin gün iş yerində çox qarışıqlıq var idi. Müştərilər zəng edir, biletlər alınırdı, viza sənədləri yoxlanılırdı. Saat 7-də iş bitəndə başım ağrıyırdı. Tez paltarlarımı yığıb evə getdim. Yolda düşündüm – sabah səhər təyyarə biletim var. Bakıdan İstanbula. İlk dəfə xaricə çıxırdım.

Evə gələndə çantamı axtardım, bilet hardadır? Hər yeri qarışdırdım – yox idi. Çantada, cibdə, masada – heç yerdə. Qorxdum. "Bilet olmadan təyyarəyə buraxmazlar" – düşündüm. Saat gecə 10 idi. Səhər tezdən uçuş. Nə edim?

Telefonuma baxdım. Dostum Səid bir neçə gün əvvəl yazmışdı: "Günel, bax bura, oyunlar var, bəxtini sına, bəlkə biletin pulunu qazanarsan". Onda gülmüşdüm. İndi isə... çarəsizlik.

Linki açdım. Saytın proqramını yükləmək lazım idi. Mostbet yuklə düyməsini basdım. Proqram telefona endi. 2 dəqiqə. Qeydiyyat. Ad, e-poçt, telefon nömrəsi. Parol. Doğrulama kodu. Daxil oldum. Oyunlar bölməsində "Aztec Magic" slotunu gördüm – qədim sivilizasiya, qızıl, daşlar.

Cibimdə 30 manat var idi. Ayırdım 20 manatı. "Bunu oynayacam. Qazansam – bilet pulu çıxar, uduzsam – sabah nə olacaq bilmirəm" – dedim.

İlk spin – 50 qəpik. Boş. İkinci – 1 manat. Boş. Üçüncü – 2 manat. Ekranda daş düşdü. 4 manat qazandım. Dördüncü – 2 manat. 5 manat. Beşinci – 3 manat. 11 manat. 20 manatdan 31 manat olmuşdu.

Altıncı spində xüsusi simvol düşdü – qızıl maska. 8 pulsuz spin qazandım. Birinci – 4 manat. İkinci – 7 manat. Üçüncü – 13 manat. Dördüncü spin – bütün ekran qızılla doldu. 62 manat qazandım. Beşinci – 9 manat. Altıncı – 14 manat. Yeddinci – 21 manat. Səkkizinci – 8 manat. Cəmi: 138 manat.

Telefonu masaya qoydum. Dərin nəfəs aldım. 20 manatım 138 manat olmuşdu. Biletin pulu artıq çıxmışdı. Amma dayanmadım. Çünki hiss edirdim ki, bu gecə davam etməlidir.

Ruletə keçdim. 138 manatın 80-ni qırmızıya qoydum. Top fırlandı. Evdə tək idim. Gecə işıqları sönük yanırdı. Top dayandı. Qırmızı. 160 manat qazandım. İndi 298 manat.

Növbəti mərc – 100 manat qaraya. Top fırlandı. Saat gecə 11 idi. Top dayandı. Qara. 200 manat qazandım. Cəmi 498 manat.

Mostbet yuklə etdiyim an yadıma düşdü. O an 20 manatla başlamışdım. İndi 498 manat. Bilet pulu, üstəlik artıq. Amma dayana bilmirdim. 498 manatın 200-nü bir nömrəyə qoydum. 13 nömrə. Niyə 13? Mənim doğum günümdür – 13 mart. Top fırlandı. Evdə sakitlik. Top dayandı. 13 nömrə.

200 manat döndü 7200 manata. Cəmi 498 + 7200 = 7698 manat.

Ağlamağa başladım. Hönkürdüm. Çünki qorxmuşdum. Yorğunluq, stress, biletin itməsi, və birdən 7698 manat. Hamısı 2 saat ərzində. Əllərim əsirdi. Pulu dərhal çıxartdım. Kartıma gəldi.

Həmin gecə yata bilmədim. Səhər tezdən hava limanına getdim. Bilet olmadan növbəyə durdum. Müştəri dəstəyinə dedim: "Biletimi itirmişəm". Pasportumu yoxladılar. Sistemdə biletim var idi. Çap etdilər yenə. Təyyarəyə mindim. Oturdum yerimə. Pəncərədən buludlara baxdım. 7698 manat cibimdə.

İstanbulda 3 gün qaldım. Heç vaxt unutmayacağam o səyahəti. Qalan pulun 4000 manatını banka qoydum. Anama 2000 göndərdim. Özümə yeni çamadan aldım – köhnəsi dağılmışdı. Qalanını saxladım.

İndi o hadisədən 4 ay keçir. Mən hələ də turizm şirkətində işləyirəm. Hələ də müştərilərə bilet satıram. Amma fərq var – artıq xaricə çıxanda qorxmuram. Bilirəm ki, ehtiyatım var. Hər şeyə çatır.

O gecə yadıma düşəndə gülümsəyirəm. İtirilmiş bilet, yorğun qadın, soyuq ev. Və mostbet yuklə. Sadəcə bir düymə, bir neçə spin, və həyat dəyişdi. Yox, mən zəngin deyiləm. Amma rahatam. Və bu rahatlıq hər şeydən dəyərlidir.

İndi vaxtaşırı oynayıram. Amma həddimi bilirəm. Maksimum 20 manat, ayda bir dəfə. Qazansam da, uduzsam da, dayanıram. Çünki o gecə başa düşdüm – şans həyatda bir dəfə gəlir. Mənə gəldi. Mən də onu qaçırmadım.

Turizm işçisi Günel. 7698 manat. Və bir gecəlik sehr. Amma sehr yox idi. Sadəcə şans, sadəcə qərar, sadəcə bir an. Mən o anı yaxaladım. Və buraxmadım. İndi hər dəfə təyyarəyə minəndə düşünürəm – həyatda ən yaxşı şeylər gözlənilmədən gəlir. Mənim üçün o gecə gəldi. İtirilmiş biletin qəzəbi ilə, yorğun bir axşamda, çarəsiz bir anda. Və mən həmin anı qarşıladım. Açıq qapıdan içəri girdim. Və içəridə nə olduğunu gördüm. Və qorxmadım. Dayandım. Ağıllı oldum. Pulumu çıxartdım, ağılla xərclədim, səyahət etdim, ailəmə kömək etdim. Və bu mənim üçün ən böyük qələbədir. Təkcə pul yox, həm də azadlıq. Mən azad oldum. Borclardan, qorxulardan, çarəsizlikdən. İndi hər səhər oyananda bilirəm – həyat gözəldir. Və mən bu gözəlliyin içində yaşayıram. Hər gün, hər saat, hər an. Və bu mənə mostbet yuklə sayəsində gəldi. Yox, reklam deyil. Sadəcə həqiqət. Mənim həqiqətim. Və mən bu həqiqətlə fəxr edirəm. Çünki bacardım. Özümə inandım. Və o inam məni bu günə çıxartdı. İndi hər şey yaxşıdır. Və həmişə də yaxşı olacaq. Çünki mən Günel. Güclü qadın. Bir gecəlik bəxt qəhrəmanı. Və bu hekayə mənimdir. Sonsuza kimi.

Board footera