Nem vagyok az a szerencsejátékos típus. Soha nem is voltam. A barátaim húztak a Las Vegas-i nyaralások felé, de én inkább egy csendes könyvespolc előtt ültem egy kávéval. Aztán jött a karantén. Az iroda bezárt, a kávézók is. Az otthoni négy fal között minden unalmasabb lett, mint valaha. A napi rutin: felkelni, meginni a reggeli kávét, bepötyögni a laptopba a feladatokat, és este ugyanaz a sorozat a Netflixen. Hiányzott az izgalom. Az a fajta bizsergés, amit a bizonytalanság ad, amikor nem tudod, hogy mi fog történni a következő percben.
Aztán egy este, egy online fórumon böngésztem, ahol a barátaim a régi nyaralásokról posztoltak. Valaki írt egy bejegyzést: ""Ha unatkoztok, próbáljátok ki ezt. Nem kell nagy tét, de legalább van valami, ami felébreszt."" Kattintottam a linkre. Egy online kaszinó oldala nyílt meg. Először csak néztem. A színek, a villogó ikonok, a jackpot számai. Nem akartam komolyan venni. Beírtaм a regisztrációs adataimat, de úgy éreztem, mintha egy kirakat előtt álldogálnék. Aztán láttam, hogy van egy bónusz az első befizetéshez. ""5000 forint, és kapsz még 5000-et."" Nem nagy pénz. Elég egy pizzára és egy sörre. Gondoltam, miért ne?
Befizettem az összeget. A számlám feltöltődött, és elkezdtem pörgetni a nyerőgépeket. A fél óra gyorsan elrepült. Volt néhány kisebb nyeremény, de aztán jött egy olyan pörgetés, ami mindent megváltoztatott. A képernyőn egy villanás, majd a számok összeálltak. A mérlegem egy szempillantás alatt 50.000 forintra ugrott. Először nem hittem el. A számok ott voltak, valósak. A szívem hevesebben vert, mint egy maratoni futóé. Leültem a székbe, és csak bámultam a monitort. Egy órával később már a kiutalási kérelmet is benyújtottam.
A pénz másnap megérkezett a bankszámlámra. Vettem belőle egy új könyvet, egy szép kávéscsészét, és elvittem a barátnőmet vacsorázni. Azt mondtam neki: ""Képzeld, nyertem egy online kaszinóban."" Elmosolyodott, és azt hitte, viccelek. De nem. Aznap este, a vacsora közben, elmeséltem neki a történetet. A szemei felcsillantak. ""És tényleg ilyen egyszerű?"" – kérdezte. ""Igen"" – mondtam. ""Csak regisztrálni kell, és ha szerencséd van, jöhet a nyeremény. De nem szabad túlzásba vinni.""
A barátnőm is kipróbálta. Ő is regisztrált a lapon, és egy este egy kisebb összeget tett fel. ""Csak szórakozásból!"" – mondta. És nyert is, egy kisebb összeget. Az egész olyan könnyű volt. Nem kellett sehová menni, nem kellett sorban állni, csak be kellett ülni a kanapéra, és pörgetni. De a legjobb az volt, hogy a barátnőmmel közös estéket építettünk köré. Minden este leültünk, megittunk egy kávét, és megnéztük, mi történik. Olyan volt, mintha egy közös kaland lenne, ami összekötött bennünket.
Aztán egy hónap múlva jött a nagy pillanat. A barátnőm egy este türelmetlenül ült a kanapén. ""Ma különleges érzésem van"" – mondta. ""Azt hiszem, ma jön a nagy nyeremény."" Elkezdett pörgetni, és pár perc múlva a képernyőn egy hatalmas szám villant fel. 200.000 forint. A szoba megtelt nevetéssel. Ugrottunk, ölelkeztünk, és nem akartuk elhinni. A pénz másnap megérkezett. Aztán rájöttünk, hogy a játék nem csak a pénzről szól. Hanem az izgalomról, a közös élményről, a kávé melletti beszélgetésekről.
És amikor a barátaim kérdezték, hogy hogyan csináljuk, csak annyit mondtam: ""Van egy weblap, a mindent megtalálsz. Én is így kezdtem. Nézd meg, van lehetőség."" Aztán hozzátettem, hogy nem szabad bedőlni a nagy tétű játékoknak. De a lényeg az volt, hogy az életünkbe egy kis színt hozott. Egy olyan időszakban, amikor minden unalmas volt, ez a játék adott egy esélyt.
A végső tanulságom: Néha elég egy apró ötlet, egy kattintás, és az életed megváltozhat. De nem a pénz miatt. Hanem azért, mert a játék közben rájössz, hogy az igazi nyeremény a közös élmény, a nevetés, és az, hogy van valami, ami összeköt. És ha sikerül, akkor egy napon te is elmondhatod, hogy te is megpróbáltad. vavada mirror – ez volt a weboldal, ami mindent elindított.